Ефірне масло грейпфрута, склад і властивості.

У шкірці грейпфрута міститься чудове ефірне масло, що володіє широким спектром лікувальних і косметичних властивостей. Олія з шкірки отримують шляхом холодного віджимання, при цьому зберігається максимум природних властивостей продукту і яскравий запах. Готове ефірне масло прозоро, має жовтуватий колір і звичну маслянисту консистенцію, воно наділене свіжим гіркуватим ароматом.

Головними хімічними складовими грейпфрутового масла є ароматичні спирти: ліналоол і гераніол, і вуглеводні: лімонен, мірцен, цитраль, пінен. Крім того, воно містить вітаміни С, В2, РР, каротин, а також у її складі присутні кальцій, калій і органічні кислоти.

Корисні властивості ефірного масла грейпфрута.

Грейпфрутове масло проявляє себе як тонізуючий, протиінфекційного, бактерицидного засобу із заспокійливим і стимулюючою дією, які проявляються при використанні олії в аромотерапії, кулінарії, косметології і лікувальних процедурах. Широко відомі антицелюлітні властивості грейпфрутового масла.

Його рекомендують використовувати при депресії, розладах травної та лімфатичної систем, при зниженому імунітеті і схильність до простудних захворювань. Тонізуючі і стимулюючі властивості ефірного масла розкриваються при його вживанні для боротьби з депресіями, роздратованістю та для розрядки нервозної обстановки.

Грейпфрутове ефірна олія позитивно впливає на процеси травлення, стабілізує відчуття насичення і функціонування печінки і жовчного міхура. Його рекомендують давати людям після операцій і життєвих потрясінь, для пробудження апетиту і підвищення життєвих сил.

Эфирное масло грейпфрута, состав и свойства.

Найбільш використовуваними властивостями масла грейпфрута можна назвати його здатності нормалізувати роботу сальних залоз, очищати шкіру і звужують пори. Ці властивості дозволяють застосовувати масло в різних косметичних процедурах, включати його до складу засобів для догляду за шкірою і волоссям.

В якості ароматичного кошти ефіри грейпфрута проявляють адаптогенні властивості, дозволяють налаштується на адекватне і врівноважене сприйняття того, що відбувається. Завдяки тому, що масло грейпфрута є натуральним, нетоксичним ароматизатором, його використовують в харчовій промисловості при виробництві кондитерських виробів. Воно є потужним афродизіаком і часто використовується для створення романтичного настрою.

Необхідно дотримуватися деяку обережність при користуванні ефірним маслом грейпфрута. Продукт може стати причиною виникнення алергічних реакцій. Не варто вживати більше трьох крапель масла в день. Крім того, воно має властивість високої фототоксичності, обеззброюючи захисні функції шкіри перед сонячним випромінюванням, тому не можна використовувати зовнішньо перед виходом на вулицю в ясну погоду.